Cyklistický kurz

čtvrtek, 27 červen 2019 | Napsal(a)  | Rubrika Tělesná | Zobrazeno: 1519×

Cyklistický kurz pro letošní třídu septima a 3. A začal v pondělí 17. června genderovým rozdělením na kluky a holky. Dívčí skupina se vydala přes Hněvkovice a skupina chlapců přes Jiřice. Společně jsme se setkali v hospůdce U Pihávka a po posilnění malinovkou jsme vyrazili do Želiva. Kopec ze Želiva do Brtné dal některým zabrat, ale nakonec jsme úspěšně dorazili na Petračku.

Po chvilce odpočinku jsme šli trénovat na biatlon, softball a volejbal. Další den jsme se jako třídy proti sobě v těchto disciplínách utkali. Softball skoro na plné čáře vyhrála 3. A, ale takové štěstí už neměla ve volejbale a biatlonu, ve kterém zvítězila septima. Krátký turnaj v ping pongu vybojovali kluci ze 3. A.  Po obědě čekal třídy nácvik na lodích na plánovaný sjezd Želivky. Den uzavřel fotbalový zápas s výsledkem 3:2 pro septimu.

Ve středu jela 3. A na kola a septima na vodu. Počasí nám přálo a při sjezdu Želivky panovala skvělá nálada, kterou nám nepokazilo ani to, že jsme lodě museli často přenášet. Všichni jsme dopluli v pořádku a pěšky jsme vyrazili do Želiva na oběd. Večer jsme hráli hry a zpívali s panem Filipem, který si k sobě vzal další hráče na kytaru, a teprve pak vypukla ta pravá atmosféra. Ve čtvrtek se třídy prohodily. Dlouhá trasa vedla oklikami do Pelhřimova, delší trasa až k pramenu Želivky. Po návratu do tábora jsme se ukryli do stínu a celý zbytek dne hráli hry a odpočívali. Poslední večer jsme strávili společně u táboráku, zpívali, opékali buřty a marshmallows.

Sportovní kurz jsme si užili na sto procent!  Takže pro letošní druháky a sextány, kteří z toho mají trochu nahnáno: Není se čeho bát! Všechno proběhlo nad očekávání dobře a mezi třídami jsme se sblížili. Poděkování patří učitelům, protože byli prostě super, a hlavně panu Studenovskému za perfektní naplánování a zorganizování výcvikového kurzu.

Děkujeme za skvělé zážitky!!

Septima

 

 

Naposledy změněno čtvrtek, 27 červen 2019 16:48