Seznamovací kurz 1.A

úterý, 06 září 2016 | Napsal(a)  | Rubrika Různé | Zobrazeno: 2044×

2016 09 seznamovak 1.A30. srpna se budoucí studenti třídy 1.A začali scházet u zadního vchodu do gymnázia. Přivezli jsme si s sebou kola, neboť jsme za účelem našeho seznámení měli strávit čtyři dny na chatě Bělice u Kališť.

Na cestu jsme byli vybaveni reflexními tričky, poučeni o bezpečnosti a mohli jsme vyrazit. Do Kališť to nebylo daleko – cesta trvala hodinku. Obětaví rodiče nám na místo přivezli naše zavazadla, takže jsme se po příjezdu mohli hned ubytovat.

Ještě týž den pro nás byly připraveny nejrůznější seznamovací hry a odpoledne jsme si dokonce vyrobili sádrové masky. Druhý den jsme hráli s tenisovými míčky golf a celou řadu dalších her, při kterých jsme se vzájemně poznávali – museli jsme například položit asi dvacet hřebíků na hlavičku jednoho zatlučeného hřebíku tak, aby se ani jeden nedotýkal prkna. Třetí den přišly na řadu hry důvěry. Rozdělili jsme se na skupiny, v nichž měli všichni členové kromě vůdce zavázané oči. Úkolem vůdce pak bylo bezpečně provést svěřenou skupinu náročným terénem. Později jsme pozadu skákali či spíše padali z palet do připravených rukou našich spolužáků, čímž jsme jim prokazovali velikou důvěru. Spoustu nejrůznějších her jsme hráli i po večerech, například elektriku, križkom nekrižkom a další.

Čtvrtý den jsme po sobě chatu uklidili a vydali se na zpáteční cestu do Humpolce, tentokrát přes Proseč. Celý adaptační kurz se nám moc líbil, neboť jsme se nejenom vzájemně poznali, ale také jsme si užili spoustu zábavy a legrace. Nebylo snad nikoho, kdo by se netěšil na další společné školní dny.

Simona Šenkýřová, 1.A

Naposledy změněno pondělí, 19 září 2016 15:47