Pat a mat v Pelhřimově

úterý, 29 listopad 2016 | Napsal(a)  | Rubrika Šachy | Zobrazeno: 2446×

2016 11 sachy okres

Fotogalerie | Facebookové fotoalbum

Tentokrát pat s malým "p" a mat s malým "m". Naši studenti se totiž vrátili z okresního kola přeboru v šachu škol. Ve středu se utkalo družstvo starších se soupeři z pelhřimovského gymnázia. Tým, který byl vloni velmi úspěšný, musel být po odchodu maturantů doplněn. Přesto si naše družstvo ve složení Aleš Krčil, David Krčil, Matěj David a Radka Kvášová odvezlo zaslouženě z dvojkolového klání vítězství a předpokládáme také postup do krajského kola.

Ve čtvrtek pokračovali v krasojízdě mladší studenti, kteří se vloni probojovali do republikového kola. Doplnili je také nejmladší šachisté z primy: Jáchym Jaroš, Vojta Koten, Ondřej Šimek a Petr Šotola ze sekundy, kteří jeli sbírat zkušenosti a skončili na šestém místě. Vítězný tým s Jirkou Klubalem na první šachovnici, Tomášem Škarydem, Vojtou a Terezkou Zachovými a Honzou Hajčiarem dosloval rozmetal konkurenci na úrovni okresního kola a se ziskem 18 bodů z 20 možných postupuje do krajského kola.

Děkuji všem za reprezentaci školy, blahopřeji k vítězným partiím i bojovným výkonům a těším se na utkání v krajském kole.

Naposledy změněno úterý, 29 listopad 2016 08:31