Šachový týden pro začátečníky i pokročilé

středa, 08 březen 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Šachy | Zobrazeno: 2435×

2017 03 šachy

V týdnu mezi 10. a 16. únorem se naši studenti zúčastnili několika turnajů. Ti nejmladší vyrazili na přátelský turnaj na Lipnici, kam každoročně míří více než 50 začínajících šachistů. Za nás soutěžili primáni Jáchym Jaroš, Ondřej Šimek a Maruška Šarfová. Všichni si pochvalovali atmosféru turnaje a po 7 partiích a s novými zkušenostmi odjeli spokojeni. Nejlepšího výkonu dosáhl Jáchym, který se umístil na 22. místě.

Zkušení borci hájili naše barvy na krajském přeboru v Jihlavě. Mezi staršími to opět byli Aleš Krčil, David Krčil, Matěj Doležálek, Radka Kvášová a letos poprvé i Matěj David. V těžké konkurenci jsme skončili uprostřed startovního pole a získali 6. misto. K vidění byla řada zajímavých partií a zejména za ně a za bojovnost v souboji s vynikajícími soupeři patří všem poděkování.

S velkými ambicemi jsme jeli na krajský přebor v kategorii starších žáků a naše očekávání se naplnila. Po vynikajícím výkonu týmu ve složení Jirka Klubal, Vojta Zach, Tomáš Škaryd, Honza Hajčiar a Terezka Zachová máme zajištěnu účast na mistrovství České republiky ve Zlíně. Skončili jsme druzí a vítězné družstvo ze Žďáru jsme dokonce porazili. Jirka, Vojta a Tomáš si navíc odvezli zlato za nejlepší hráče na jednotlivých šachovnicích. Velké blahopřání a šťastnou cestu na republiku!

Fotogalerie | Facebookové fotoalbum

Naposledy změněno neděle, 12 březen 2017 21:57