Milí přátelé, tvařme se vesele

pátek, 16 červen 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Přírodní vědy | Zobrazeno: 1615×

2017 06 clanek rebusprotože za sebou máme matematicky veleúspěšný rok. Výsledky našich studentů - primány počínaje a nejstaršími kategoriemi konče - nám k tomu dávají důvod. Posuďte sami:

Do okresního kola Pythagoriády postoupilo 11 primánů ze 30, vyhrál Jáchym Jaroš, okresní kolo matematické olympiády Z6 mělo na prvním stupínku 6 soutěžících – mezi nimi byli naši Aleš Hlaváček a Jáchym Jaroš, na druhém stupínku stáli dva – jeden z nich náš Martin Váňa a na třetím mezi třemi Vojta Koten. Sekunda: Druhý nejlepší výsledek v okresním kole Z7 měl Petr Šotola. Na 4. místě v kategorii Z8 byl Honza Kučera z tercie. Kategorii Z9 vyhrál Jiří Klubal a spolu s Michalem Šímou postoupil do kraje (7.-10. a 16.-18. místo). 

V krajských kolech mezi staršími uspěli v kategorii A Matěj Doležálek (2.), kterou si Matěj vyzkoušel předčasně, a Aleš Krčil (5.), v kategorii B zvítězil Matěj Doležálek.

Logická olympiáda: Do celostátního kola postoupili Jan Hajčiar (3. v kraji, 61. v republice) a Matěj Doležálek (1. v kraji, 37. v republice).

Matematický klokan: V okrese máme vítěze postupně ve všech kategoriích: Klokan – Vojta Koten, Kadet – Jiří Klubal, Junior – Matěj Doležálek (1. i v republice) a Student – Jan Šenk (6. v kraji).

V závěru roku se někteří z vynikajících matematiků zúčastní republikového přeboru v šachu škol ve Zlíně (Terezka Zachová, Jan Hajčiar, Tomáš Škaryd, Vojtěch Zach a Jiří Klubal). 

Báječnou třešinkou na dortu bude potom v létě Středoevropská matematická olympiáda, na které bude naši zemi reprezentovat také Matěj Doležálek.

Takže přátelé, tvařme se vEsele!

Naposledy změněno úterý, 20 červen 2017 07:47