5 našich studentů oceněno v celostátní výtvarné soutěži Medicína v historii

neděle, 10 září 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Výtvarná | Zobrazeno: 1634×

Studenti loňské primy a sekundy Edita Nováková, Hana Vincencová, Daniel Janáček, Simona Adamcová a Natálie Kučerová získali cenu v soutěži, kterou vyhlásila ZU Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň a Hnutí na vlastních nohou (charitativní a humanitární mezinárodní organizace s logem stonožky, která byla oceněna prezidentem republiky, papežem i generálním tajemníkem OSN). Letošní ročník je vystaven od 9. září do 10. října v Divadle J. K. Tyla v Plzni. V této soutěži zabodovalo i dalších 5 gymnazistů, kteří do této soutěže malovali ve VO ZUŠ (Svobodová Eliška, Březík Martin, Janeková Eliška, Zadinová Linda, Sedláková Vendula). Nejúspěšnějším účastníkem byl Jaromír Krtek, který obdržel hlavní cenu soutěže, cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni.

Hlavní ceny budou předány v Arcibiskupském paláci v Praze po slavností mši v katedrále sv. Víta 1. 12. 2017 za účasti kardinála D. Duky. Ocenění účastníci soutěže budou mít možnost účastnit se prohlídky výzkumných pracovišť FN a ZU Plzeň.

Blahopřeji všem úspěšným účastníkům soutěže. Konkurence byla veliká. Soutěže se zúčastnilo mnoho škol, které vykazují dlouhodobě vynikající výsledky ve výtvarných soutěžích.

Podívejte se na fotografie děl, se kterými jsme soutěžili:

 

Mgr. Eva Moravcová, st.

Naposledy změněno neděle, 10 září 2017 14:51