Septimán z Humpolce porazil studenty z celé Evropy

středa, 03 leden 2018 | Napsal(a)  | Rubrika Anglický jazyk | Zobrazeno: 1655×

Studenti naší školy si vloni opět ověřili své jazykové dovednosti v soutěži Best In English. Soutěž proběhla formou online testu 30. listopadu a zúčastnilo se jí celkem 17 612 studentů ze 750 středních škol z celé Evropy. Best in English je mezinárodní on-line jazykovou soutěží pro středoškolské studenty mezi 15 a 19 lety. Pořádá ji Institut rozvoje kompetencí společně se vzdělávací a cestovní agenturou Czech-us.

Test, jehož součástí byla gramatika, poslech a orientace v textu na úrovni B1 – C1, vyplnilo za naši školu 28 studentů vyššího gymnázia. Naše škola se umístila na 118. místě v rámci České republiky (294. místo v rámci Evropy), což je velice pěkný výsledek. V testu mohli studenti tentokrát získat 98 bodů. Student septimy Matěj Doležálek ztratil pouhého půl bodu a navíc odevzdal test, na který je standardně hodina času, za 38 minut. Porazil tak téměř 18 tisíc studentů a vybojoval neuvěřitelné 1. místo. Cenou pro vítěze je dvoutýdenní jazykový kurz v Kanadě, který vítězi přijedou osobně předat zástupci z pořádající agentury Czech-us.

Matěj se sám ke svým znalostem a dovednostem vyjadřuje tak, že je získal především díky tomu, že téměř veškeré informace konzumuje výhradně v angličtině. Jeho vyučují Ivana Taičmanová se smíchem okomentovala průběh jejich výuky. „Ráda bych řekla, že se jedná o vzájemné obohacování, ale mám spíš pocit, že co se týče jazyka, Matěj už mnohdy obohacuje spíše mě než já jeho,“ uvedla Taičmanová. Gratulujeme Matějovi, ale i všem ostatním studentům, kteří se soutěže zúčastnili a reprezentovali naši školu – děkujeme. :-)

Naposledy změněno středa, 03 leden 2018 08:29