Závěrečné kolo 2. ročníku soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině

středa, 09 květen 2018 | Napsal(a)  | Rubrika Přírodní vědy | Zobrazeno: 1548×

Dne 3. 5. 2018 proběhlo v Jihlavě závěrečné kolo 2. ročníku soutěže Zemědělství a lesnictví na Vysočině. Letos se zúčastnilo 42 škol se 130 účastníky. Gymnázium reprezentovali Natálie Lomská a Matyáš Beran z primy a Kateřina Matějková a Václav Krejčí ze sekundy. Jejich dojmy ze soutěže a také výsledky si můžete pročíst níže.

Hned při příchodu jsme byli potěšeni drobnými dárky na uvítanou. Poté proběhlo zahájení za účasti představitelů kraje, paní radní a partnerských škol. Po slavnostním zahájení přišla na řadu hlavní náplň soutěže. Písemný test byl složen z 25 otázek po jednom bodu. Nejvíce bodů v naší výpravě získala Natka Lomská s 16 body a probojovala se tak mezi dvacet nejlepších, kteří pojedou na začátku června na dvoudenní exkurzi po Vysočině.

Po testu byly pro soutěžící na dvoře krajského úřadu připraveny praktické interaktivní soutěže se zemědělskou tématikou. Mohli jsme vyzkoušet dojení, zručnost při škrábání brambor a podobně. Nejšikovnější v naší výpravě byla Kačka Matějková, která se umístila na 4. místě a dostala se tak mezi dvacítku oceněných účastníků.

Příjemným bodem programu byl i raut obsahující lokální produkty. Odjížděli jsme tak nejen dobře najedeni, ale i obohaceni o nové znalosti a dovednosti.

M.B., N.L., V.K., K.M.

Naposledy změněno středa, 09 květen 2018 15:25