Výměnný pobyt v Champagne-Ardenne

pátek, 05 duben 2019 | Napsal(a)  | Rubrika Francouzský jazyk | Zobrazeno: 1175×

Ve dnech 24. - 29. 3. 2019 se jednadvacet odvážných jedinců z naší školy, společně s doprovodem v podobě paní Voplakalové a Kudrnové, našich profesorek francouzštiny, vydalo navštívit region Champagne-Ardenne ve Francii. Ve spolupráci s gymnáziem Lycée Pierre Bayen,  v městečku Châlons-en-Champagne, měl každý student možnost přebývat sám u své hostitelské rodiny. První den nás čekalo uvítání na zdejším gymnáziu a prohlídka města. Po obědě ve francouzské škole se většina studentů seznámila se svými korespondenty a vyrazila znovu do města. Večer už každý strávil ve své hostitelské rodině.

Následující dny jsme se pohybovali v blízkém okolí našeho městečka. Navštívili jsme například šnečí farmu, kde v rámci prohlídky byla i ochutnávka. No, každý na to měl jiný pohled a chuť, ale ochutnávku nepromarnil nikdo. Také jsme se podívali do srdce výroby pravého šampaňského, kde nás degustace také neminula (naštěstí). Náš další program byl výjezd do Remeše, kde jsme byli opět ochutnávat místní poklad Biscuit Rose při exkurzi továrnou. Prohlédli jsme si i centrum města a jeho nejznámější památky. Náš poslední den už byla v plánu prohlídka Verdunu, kde jsme se zúčastnili zajímavé exkurze, při které nám byl předán podrobný příběh z první světové války, díky které je toto město “proslaveno”. 

Při shrnutí celého tohoto výjezdu jsou naše zážitky a zkušenosti velmi bohaté. Ať už jde o gastronomickou stránku se všemi různými ochutnávkámi, nepopsatelné zážitky v hostitelských rodinách, krásné prohlídky a exkurze, procvičení naší francouzštiny i angličtiny a v neposlední řadě navázání kontaktů a pevného přátelství s našimi korespondenty.
Z tohoto výjezdu jsme jednoduše nadšeni.

Za všechny účastníky výměnného pobytu napsala třída septima.

 

 

Naposledy změněno pátek, 05 duben 2019 15:05