Strongest Man Masters Games 2019

pondělí, 22 červenec 2019 |   | Rubrika Tělesná | Zobrazeno: 2043×

Přestože jsou prázdniny v plném proudu a zdálo by se, že se žádná zajímavá aktualita o reprezentantech naší školy nyní nemůže  objevit, opak je pravdou. Hrdě v tričku gymnázia reprezentoval sebe i školu na nedávném 2. Mezinárodním OPEN mistrovství ČR ve speciálních vrzích a hodech bývalý učitel gymnázia Mgr. Petr Filip. I když věkem senior, duší stále sportovec, který v sobě tělocvikáře nezapře.

Na mistrovství se soutěží podle mezinárodních pravidel WTC. Jednotlivé disciplíny jsou hodnoceny v pětiletých věkových kategoriích. Petr Filip aktuálně soutěžil v kategorii M 65 (65 až 70 let), byl tedy, díky svému věku při horní hranici, v mírné nevýhodě oproti mladším sportovcům v téže kategorii.

Celá dvoudenní akce, která se odehrála na atletickém stadionu v Lovosicích, zahrnovala řadu zajímavých soutěží, např. vrh koulí z místa postupně náčiním o hmotnosti 4kg, 5kg, 6kg, 7,26kg a 10kg. Výkony se pak sčítají dohromady. Obdobně se hází diskem o hmotnostech 1kg, 1,5kg a 2kg. Velmi zajímavé je házení břemeny různých hmotností od 9,08kg a až po 25kg. A to jak do dálky, tak také do výšky.

Také hody klasickým handgranátem, historickým břemenem 25kg nebo antickým diskem 5kg jsou velmi oblíbenými, ale náročnými disciplínami.

Hází se i různými kameny - balvany 15kg, 25kg, 50kg. Zde drží Petr Filip rekordy ČR 11,76m, 4,98m a 3,15m.

A když se sečtou všechny výkony vybraných disciplín, získá nejúspěšnější atlet titul STRONGEST MAN MASTERS GAMES.

A jak se našemu reprezentantovi konkrétně dařilo, odpověděl Petr Filip se skromností sobě vlastní:

„Přihlásil jsem si 9 soutěží, získal jsem 9 medailí (2 zlaté, 2 stříbrné a 5 bronzových)  +  ten Strongest… Je to lepší výsledek než v roce 2017, kdy bylo medailí  „jen“ 7  (3, 1, 3).

Přejeme humpoleckému silákovi, aby vydrželo zdraví a sport ho i nadále těšil. Kéž by svým elánem nakazil i mladší následovníky!

Naposledy změněno pondělí, 22 červenec 2019 10:08