Informace k přijímacím a maturitním zkouškám 2020

středa, 01 duben 2020 |   | Rubrika Aktuality | Zobrazeno: 1059×

Vážení studenti, vážení rodiče!

Přestože je dnes 1. dubna, tedy aprílový den, dovoluji si Vám zaslat důležité informace, které se týkají nového zákona o přijímacím řízení na SŠ a ukončování středoškolského vzdělání ve školním roce 2019/2020.

Nikdo v současné době neví, kdy budou přijatá epidemiologická opatření směrem ke školám odvolána. Ministerstvo školství proto přistoupilo k legislativním úpravám, které umožní, aby se přijímací, maturitní a závěrečné zkoušky mohly konat v náhradních termínech a v nezbytných případech i s upravenou organizací a podobou. Níže proto uvádíme odkazy na dokumenty a prezentace, které ilustrují hlavní úpravy zákonů.

Informace k novému zákonu č. 135/2020 Sb.

Schéma pro maturitní zkoušky (MŠMT)

Schéma pro přijímací zkoušky (MŠMT)

Milí maturanti!

V televizi nedávno řekl americký astronaut Andrew J. Feustel, že mu na oběžné dráze pomáhalo, když měl na každý den svůj plán. Také sportovci se po stanovení nového termínu olympiády zaradovali, protože si mohou přípravu na budoucí OH lépe naplánovat. Využijte prosím těchto příkladů a plánujte své studium s vědomím, že se maturitní zkoušky uskuteční. Věřme, že epidemiologická situace brzy navrátí náš život k normálnímu stavu, byť některá omezení budou zřejmě součástí našich životů i nadále. Byla by škoda završit studium jen převzetím vysvědčení s průměry. Radost z úspěšně zvládnuté zkoušky z dospělosti žádné průměry nenahradí.

Přeji Vám k uskutečnění Vašich plánů dostatek energie a odhodlání!

Naposledy změněno středa, 01 duben 2020 09:29