Beseda se spisovatelem

pondělí, 02 leden 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Český jazyk | Zobrazeno: 1643×

2016 12 beseda se spisovatelem

V pondělí 20. prosince 2016 zavítal na naše gymnázium mladý spisovatel Tomáš Zahrádka, autor pohádkové knihy Dědeček. Přijel k nám mj. i proto, že naši nejmladší studenti se po tři roky pravidelně zúčastňovali v rámci kampaně „Rosteme s knihou“ čtenářské soutěže „Souboj čtenářů.“

Pan Tomáš Zahrádka besedoval dvě hodiny s žáky primy a sekundy. Povídali si o oblíbených knihách a filmech našich nejmladších studentů, o vytváření filmů podle literárních předloh a v souvislosti s tímto též o tom, zda je lepší si přečíst knihu, či zhlédnout film podle ní natočený. Pan Zahrádka přiblížil dětem též svoji cestu k literatuře, vyprávěl, jak probíhá proces psaní a vydávání knihy a samozřejmě jim přečetl i řadu ukázek ze své knihy Dědeček.

Vzbudil v dětech zájem i důvěru, neboť i ony samy se mu začaly svěřovat se svým psaním, byť jen školních slohových prací. O velké spokojenosti žáků s besedou svědčí i skutečnost, že po zazvonění se nemohli s panem Zahrádkou rozloučit, musel rozdat řadu autogramů a mnohokrát se nechal s dětmi vyfotit.

Naposledy změněno pondělí, 02 leden 2017 15:31