Každý rok do Vídně

neděle, 11 červen 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Německý jazyk | Zobrazeno: 1615×

20217 06 Vídeň page

V letošním školním roce jsme aktualizovali plány našich exkurzí a rozhodli jsme se mj. ukázat každý rok studentům 2. ročníku a sexty Vídeň. Důvodem je skutečnost, že toto město bylo po 400 let trvání mnohonárodnostní habsburské monarchie místem, odkud se rozhodovalo i o našich dějinách, a zároveň je díky nádherné poloze na Dunaji i zachovalým velkolepým památkám považováno za jedno z nejkrásnějších měst na světě. Proto by návštěva Vídně měla patřit k významným kulturním zážitkům.

Protože budoucí druhý ročník je početně velmi silný, vypravíme se do Vídně dokonce dvakrát:
budoucí třída 2.A doplněná o studenty oktávy a 3.A si prohlédne Vídeň už 5. října, budoucí třída sexta má naplánovaný zájezd na duben 2018.

Ve Vídni navštívíme nádherný zámek Schönbrunn, letní rezidenci Habsburků, a projdeme se jeho skvostnými parky. V centru města si prohlédneme nejkrásnější historické stavby, jako je Parlament, Radnice, Státní opera, Hradní divadlo a rozsáhlý areál hradu Hofburgu, poznáme zdejší parky i nejznámější ulice a zavítáme také do dómu sv. Štěpána, nejvýznamnějšího chrámu v celém Rakousku. Pobyt ve Vídni uzavřeme v Přírodovědném muzeu.

Těšíme se, že pravidelné cesty do Vídně se stanou na našem gymnáziu příjemnou a hodnotnou tradicí.

Naposledy změněno neděle, 11 červen 2017 23:40