Rok na vsi

pondělí, 13 listopad 2017 | Napsal(a)  | Rubrika Exkurze | Zobrazeno: 1559×

Rok na vsi ukazuje na pozadí zvyků, svátků a tradic obyvatele vesničky Habrůvka, kteří prožívají dojemné, komické i kruté osudy. Na divadelní adaptaci románu pracoval režisér Miroslav Krobot deset let. Horácké divadlo hru zařadilo do svého repertoáru, a proto jsme se na ní zajeli podívat v rámci školní exkurze tříd 6.O a 1.A.

A jaké jsou postřehy studentů? (číst dále...)

Je pravdou, že na divadelní představení, je nutno pohlížet z více pohledů. Pokud mám divadlo hodnotit kulturně (tedy jeho celkovou vizáž), myslím, že se jihlavskému divadlu inscenace hry bratří Mrštíků více než vyvedla. Kdybych na dílo pohlížel více umělecky, musel bych jednu věc rozhodně dodat – až na zdlouhavost, to bylo zahráno bravurně - a navíc i ty sprosté děti vynikly.

Bylo to krásně připravené, nechyběl ani humor. Někdy to bylo trošku vulgární, ale to vůbec nevadilo. Jediná chyba byla, že to bylo velmi zdlouhavé.

Představení bylo aktivní a zábavné, ale trošku natažené.

Herci měli vyrobené skvělé kulisy.

Z celé hry plynulo ponaučení, že nemáme věřit všemu, co slyšíme.

Zpracování hry bylo skvěle provedené. Délka se jistě některým nezamlouvala, ale já si nedovedu představit, že by takto obsáhlou hru mohli zpracovat v kratším úseku. Měl bych pouze připomínku k nerozuzlení několika příběhů na konci. Závěr hry mi přišel až moc otevřený.

Samotní herci odvedli podle mě skvělou práci a podali dobré herecké výkony. Představení jsem sice chápala, ale … z divadla jsem odcházela hladová, unavená a netušící, co bylo vlastně záměrem.

Na divadelní představení jsem se před odjezdem těšil. Ale přibližně po deseti minutách příběhu jsem zjistil, že se ani trochu nepodobá mým představám.

Myslím, že výlet za kulturou nám jedině prospěl.

Divadlo bylo poutavé, ale přehnaně dlouhé. Nejlepší byl Antoš, protože to byl štramák. Scéna byla zajímavě vymyšlená a herci s ní netradičně pracovali.

Divadelní představení se mi vcelku i líbilo. Přiblížil nám život na venkově. Přílišná délka představení mi zkazila pozitivní celkový dojem.

Divadelní přestavení se mi docela líbilo, protože bylo vtipně pojaté.

Návštěvu divadla hodnotím kladně, jelikož jsme si mohli odpočinout od školy a k tomu vidět divadelní představení. Představení trvalo okolo tří hodin, což bylo docela náročné pro herce i diváky, ovšem herecké výkony byly skvělé.

Naposledy změněno pondělí, 13 listopad 2017 13:09