Jarní zájezd do Vídně

úterý, 03 duben 2018 | Napsal(a)  | Rubrika Německý jazyk | Zobrazeno: 1517×

Ve středu 28. března, těsně před velikonočními svátky, se studenti našeho gymnázia vydali na poznávací zájezd do Vídně, v tomto školním roce již podruhé.

I když předpověď počasí slibovala celodenní přeháňky, měli jsme pocit, že jsme do metropole na Dunaji přivezli jaro. Sluníčko nás provázelo jak při dopolední prohlídce interiérů skvostného rokokového zámku Schönbrunn a jeho rozsáhlých parků (nejnavštěvovanější místo Rakouska), tak při odpolední procházce centrem města, kde jsme si prohlédli architekturu těch nejznámějších staveb na ulici Ringstrasse, jako je Parlament, Radnice, Hradní divadlo, Státní opera, Přírodovědné a Uměleckohistorické muzeum či Hofburg, nejrozlehlejší hradní areál v celé Evropě.

Mnoho studentů zaujaly nesmírně bohaté sbírky Přírodovědného muzea, jehož osm oddělení zprostředkuje jedinečný pohled na vývoj světa rostlin a zvířat, jiní zase se zájmen pátrali po těch nejcennějších exponátech Císařské klenotnice, jimiž jsou koruna císaře Rudolfa II. a koruna Svaté říše římské.

Po celý den jsme se přesvědčovali o tom, že Vídeň má svoji neopakovatelnou atmosféru, což lze snad nejvíce vnímat v okolí Dómu sv. Štěpána. Řada chlapců a děvčat včetně jejich pedagogů přemohla únavu po celodenním putování městem a vystoupili na jeho Jižní věž, aby si bývalé císařské město prohlédli z ptačí perspektivy, za což jim byly odměnou nezapomenutelné zážitky.

Vídeň je městem, které bychom měli znát, ať už kvůli jeho nesčetným krásám, nebo proto, že po 400 let bylo i naším hlavním městem, a tudíž se zde odehrávaly i naše dějiny. Exkurze rozšířila obzory našich studentů v oblasti historie, geografie, kultury a německého jazyka, neboť navštívili řadu míst, která doposud znali jen z učebnic. Těšíme se, že na podzim zájezd pro nižší ročníky zopakujeme.

Facebookové fotoalbum | Fotogalerie

Naposledy změněno čtvrtek, 12 duben 2018 05:38