Sportovní kurz 8.O/4.A

sobota, 05 září 2020 | Napsal(a)  | Rubrika Tělesná | Zobrazeno: 1503×
8.O u pramene Želivky
Část 8.O u pramene Želivky
(kliknutím na obrázek otevřete galerii)

„Už se dlouho nestalo, že by všichni účastníci sportovního kurzu dojeli k prameni Želivky“ – takto by šlo v jedné větě vyjádřit, jak povedený byl sportovní kurz konaný 1. až 4. září. Navzdory silnému dešti první den, a relativně nízkým teplotám druhý a třetí den, se všichni účastníci z řad studentů 8.O a 4.A podíleli na sportovních i vzdělávacích aktivitách. Naučili se základy péče o jízdní kolo včetně výměny píchlé duše (někteří dokonce mohli tuto dovednost uplatnit v praxi hned následující den), manévrování na nafukovací kánoi, a snad i něco zajímavého o okolí řeky Želivky.

 (pokračujte kliknutím na Číst dál vpravo nahoře)

 

Na kole studenti urazili přes 60 km cestou k prameni Želivky (Hejlovky) a ti zdatnější skoro 80 km s menší zajížďkou na Křemešník. Cestou nechyběly asfaltové silnice, avšak mnohem atraktivnější byla projížďka zabahněným terénem, přes kořeny a kameny, rychlejšími štěrkovými úseky a nezalekli se ani průjezdu potůčkem. Zde byli majitelé kola s blatníky ve výhodě. Pokud jej tedy neztratili při sjezdu Křížové cesty na Křemešníku.

Oproti tomu byl přibližně 9km úsek řeky Želivky ze Želivi (nebo Želiva? Ani po zuřivé debatě jsme nedošli koncensu) až do Lhotic vyložená idylka. První jez byl náročnější a na svůj účet si může přidat pár převrácených lodí. „Udělat se“ ovšem není žádná ostuda a patří do života každého správného vodáka.

Co ujela oktáva, ujela i 4.A. Co sjela 4.A, sjela i oktáva. Rivalitu vyloženě „rozstřelila“ poslední aktivita, a tou byla soutěž v lukostřelbě, střelbě ze vzduchovky a šipkách. Zde zvítězila třída 4.A v poměru 2 : 1 a překonala 8.O v šipkách a lukostřelbě. Vše jsme řádně oslavili grilováním všeho od masa, přes sýry, až po chleba a sušenky.

Nejen, že byly splněny všechny předsevzaté cíle, ale navíc jsme si celou akci náležitě užili a věřím, že tím ulehčili vstup do maturitního ročníku. Rád bych za třídní učitele (Matěj Kulczycki a Antonín Pustina) poděkoval všem zúčastněným studentům, na které si nemohu ani v nejmenším stěžovat. A samozřejmě i učitelům, kteří celou akci zorganizovali a dovedli úspěšně až do konce: (Kouč) Petr Studenovský, Aneta Alenková, a Pavel Prokůpek.

Naposledy změněno neděle, 06 září 2020 11:00